Hoe is onze supportersclub ontstaan?

Heel simpel. Je neemt een willekeurig voetbalteam, daarin zitten een paar spelers en die drinken natuurlijk een paar pinten na de match. Het team waarover we spreken is FC Meensel-Kiezegem. Het is een amateurteam dat in de Belgische vierde provinciale speelt. Meensel-Kiezegem is onder andere bekend over heel de wereld als het dorp waar Eddy Merckx werd geboren.

Na de wedstrijden verbroederen spelers en supporters steeds en werd er te kenne gegeven dat er wel iets leeft onder de supporters. Conclusie was, dat er iets moest gebeuren om de bestuursleden te helpen met het onderhoud van het voetballeven.Na veel pinten achter 1 of andere match waar iedereen het weer beter wist zijn er een paar spelers die gezegd hebben, we gooien die supporters en die bestuursleden eens in een lokaal en we laten die eens bekvechten. De spelers probeerden tijdens deze bijeenkomst te bemiddelen

Iedereen waarvan gedacht werd, dat hij een goed idee kon hebben om het voetbal weer tot leven te roepen binnen het dorp, kreeg een uitnodiging in de bus voor deze samenkomst van meesterbreinen. Vandaar dat ook de trainer uitgenodigd werd. Uiteraard zijn er wel een paar mensen die bij vergetelheid geen uitnodiging kregen,maar zij zullen zich zeker niet in hun kruis getast voelen. In elk geval was er een opkomst van meer dan 15 man en dat terwijl er in het huidige voetbalbestuur maar 5 mensen zaten. Het is uiteraard niet de bedoeling geweest om deze laatsten in te schakelen in eventuele volgende activiteiten. Zij werken immers al een heel jaar keihard voor de vereniging. Integendeel alle aanwezigen willen het vele werk van hun verlichten.

Deze vergadering ging door op 1 oktober 1999. Er werd na rijp beraad besloten om een supportersclub op te richten. Er zijn genoeg vrijwilligers die het voetbal willen rechthouden en die willen helpen op restaurantdagen en andere activiteiten van het voetbal.Zo werd er ondermeer beslist om te starten met een bieravond. Deze is doorgegaan op vrijdag 3 december 1999. Er was ook een voorstel, om zoals in elke grote supportersclub een Peter te nemen voor "De Wanhoop". Want zo werd onze club genoemd.

Voor dit peterschap dachten we aan Hans Goethuys. Hij speelde in een ver verleden voor ons voetbal en wist het tot in de tweede klasse te schoppen en speelde daar bij KVK Tienen.Vanaf het seizoen 2000-2001 speelt Hans bij Oud-Heverlee. Hans vond dit een leuk voorstel en hij aanvaardde onmiddellijk. Waarvoor onze grote dank uiteraard.

Dit was een tijdje leesbaar op onze introductiepagina:
Supportersclub "De Wanhoop" werd gedoopt tijdens onze eerste bieravond op vrijdag 3 december 1999 door onze Peter Hans Goethuys.

Het is een vereniging voor supporters van onze voetbalclub FC MEENSEL-KIEZEGEM. Hans speelde bij KVK Tienen en daarna bij Oud-Heverlee Leuven, maar was in een ver verleden speler van onze ploeg.

De bedoeling van deze website is om het grote publiek kennis te laten maken met onze club en om onze volgende activiteiten kenbaar te maken. Als er iemand een suggestie heeft voor deze website, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar reactie@dewanhoop.be

Tips voor volgende activiteiten zijn ook altijd welkom. Wil je bvb. een triatlon of een wedstrijdje trainergooien of een avondje bridge laat het ons weten en wij bekijken de mogelijkheden. Amusement op bestelling dus.